img

“GLUTEN FREE” INSTAGRAM NALOZI KOJE BI TREBALO DA PRATITE

/
/
/
921 Views

“Gluten free” Instagram nalozi koje bi trebalo da pratite

Tražite ideju i inspiraciju za ishranu bez glutena? Skratili smo vam vreme pretrage tako što smo pronašli nekoliko naloga koji će vam u tome pomoći.

Zapratite ove profile na Instagramu i otkrijte zaista neograničene mogućnosti u pripremi hrane bez pšenice, raži ili ječma.

U borbi protiv glutena više niste sami!

Popularna britanska blogerka “Deliciously Ella” potpuno je promenila svoj život kada joj je 2011. godine dijagnostikovan sindrom posturalne tahikardije. Ta bolest praćena je srčanim smetnjama, problemima stomaka i hroničnim bolom, a da bi se tome suprotstavila radikalno je promenila ishranu, okrenula se biljnoj dijeti i odrekla se mesa, mleka, šećera, glutena i prerađene hrane.

Šta sada jede? Pogledajte.

  1. @daniellewalker

Američka autorka Danijel Voker napisala je jednu od čitanijih knjiga u izdanju Njujork Tajmsa, “Against All Grain” (“Protiv svih žitarica”).

Suočena sa autoimunom bolešću, ona je zasukala rukave, izbacila iz ishrane žitarice, laktozu i mahunasto povrće (boraniju, grašak, pasulj, sočivo, bob, soju, kikiriki, leblebiju), a potom je počela da objavljuje recepte kojima je pomagala svima sa sličnim problemima.

Pogledajte kako izgleda njena ishrana i kako, na primer, sprema grilovanu piletinu.

  1. @theblendergirl

Tes Masters je poznata Australijanka kojoj je u pubertetu otkriven Epštajn-Barov virus, uzročnik infektivne mononukleouze, koji ostaje u organizmu doživotno. Tražeći načine da sebi olakša tegobe, usvojila je savet da zaboravi gluten, mlečne proizvode i meso, a da se pre svega posveti biljnoj i ribljoj ishrani.

“Praktično tokom noći – osetila sam se bolje. Shvatila sam da sam netolerantna na gluten i mleko, a trenutak tog saznanja bio je moje otkriće hrane kao medicine”, seća se Tes svoje najvažnije odluke.

Potom je postala vegetarijanka, pa veganka. Otkrila je sirovu hranu, isprobavala razne principe ishrane i stvorila svoju “Tes dijetu”, koja se menja u odnosu na godišnja doba. Kada je vruće – češće jede sirovo, kada je zima – više jede kuvano. Sa druge strane, tokom cele godine sebi sprema obroke blenderom, kojim kombinuje ukuse, koncepte, držeći se dva osnovna principa – vegan i “gluten free”.

Zapratite je.

  1. @elanaspantry

Elana Amsterdam takođe je poznata američka autorka, koja se 2001. godine odrekla žitarica, nakon što joj je ustavljena celijakija (trajna nepodnošljivost glutena). Komplikovane simptome uspešno je savladala, a pet godina kasnije je hrabro krenula i u borbu protiv multiple skleroze.

Svoju ishranu ona zasniva na Paleo dijeti, zasnovanoj na ishrani praljudi iz perioda kamenog doba. Dakle – bez mleka i mlečnih proizvoda, žitarica, prerađene hrane i šećera, mahunastog povrća, skroba i alkohola.

Pogledajte kako izgleda njena hrana.

  1. @fitmencook

Kevin Kari “Fit Man” stekao je svoj nadimak u teretani, a više od 1,1 milion pratilaca u kuhinji.

Amerikanac je jednog dana 2009. video svoju fotografiju na Facebook “zidu” prijatelja i postideo se zbog sopstvenog izgleda. Nije ni pomišljao da bi mogao toliko da se zapusti, da izgubi mišiće i da čak stekne i problem sa visokim pritiskom.

Nedugo zatim krenuo je u teretanu, ali je shvatio da ne postoji trening koji će mu skinuti “višak” bez korekcije ishrane. Zato je podjednaku pažnju posvetio i kuhinji, kupivši gomilu knjiga o dijetama. Tako je samo uhvatio zalet.

“Počeo sam da eksperimentišem, da bih napravio jednostavne, relativno jeftine obroke sjajnog ukusa. Obećao sam da više neću jesti kuvana pileća prsa, osim ako budem primoran na to!”, kaže sada veoma popularni bloger.

Kevin je dokaz da i muškarci mogu da budu uspešni u ovom “sportu”. Uverite se!