img

DOGAĐA SE I TO: MC DONALD’S TESTIRA VEGANSKI BURGER

/
/
/
461 Views

Mekdonalds spaja (dosad) nespojivo.

Ishrana u Mekdonaldsu uvek je bila sušta suprotnost onome što za šta su se vegani borili. Međutim, u menadžmentu te kompanije shvatili su da je neophodno ići u korak s novim zahtevima i zato su sve spremniji na radikalni potez.

A, taj potez se zove – McVegan!

S obzirom na niz dosadašnjih sinonima prefiksa “Mek”, a koji nemaju veze sa veganskom hranom, ova promena biće jedna od većih u funkcionisanju te kompanije. Tokom prvog, probnog perioda, fanovi Mekdonaldsa moći će samo u jednoj zemlji da probaju ovaj novi koncept proizvoda, zasnovan na hrani od soje.

Počev od jeseni 2017, Mekdonaldsovi objekti u finskom gradu Tampere prodaju i vegansku “liniju”, uključujući i pomfrit, koji je takođe veganski.

Veličina tih obroka još nije dostigla nivo Big Mek paketa, ali ako se proba ispostavi uspešnom, “McVegan” možda brzo stigne i u naše krajeve. Do tada, u Finskoj će na meniju biti klasična sojina pasta, sa uobičajenim dodacima kao što su salata, paradajz, luk, krastavac, kečap i senf bez sira.

I ovaj potez pokazuje da u Mekdolandsu osluškuju trendove i prate tržište, koje je pokazalo se ove jeseni da na području SAD šest odsto stanovištva hrani veganski, za razliku od 2014, kada je taj rezultat bio na minimumu od jedan odsto ispitanika.

Stoga, ne bi trebalo da iznenadi ako uskoro počnu da se otvaraju i lanci brze hrane, sa kompletno veganskom ponudom.

Globalno popularni “Mek” će, očigledno, biti spreman i za to.

https://www.si.com/eats/2017/10/05/mcdonalds-vegan-burger-mcvegan